Find us on social networks

TEČAJ: 1 EUR = 7,53450 HRK

Image Alt

Zdjelarević

  /  Wine Office   /  Vinoretum Croatian Fine Wine Shop
Vinoretum Croatian Fine Wine Shop

PRVI ISTINSKI HRVATSKI VINSKI BUTIQUE

Pozivom na domjenak povodom otvorenje VINORETUMA svjedočili smo novom iskoraku neumorne obitelji Zdjelarević koja je još jednim svojim novim  projektom opet iznenadila Hrvatsku vinsku publiku i krenula novu kategoriju u načinu tržišne komunikacije i prezentacije vina. U razgovoru sa Višnjom i Davorom Zdjelarevićem doznali smo koje su to različitosti u njihovom načinu odnosa prema trgovini vina.

*Potaknuti dinamičnim razvojem Hrvatske vinske scene, proizvodnje i trgovine vina kroz svoje dugogodišnje iskustvo kao pioniri hrvatske vinske scene prošli smo sva iskustva, uspone i padove u svome poslu. Prvenstveno kao proizvođači i investitori u vinogradarstvu i vinarstvu ostvarili smo velike rezultate i danas je iza nas ostalo naših ruku djelo i nadalje jedan od najljepših Slavonskih vinskih posjeda i eno gastro destinacija u Brodskom Stupniku.

Novi početak

Od 2014.godine kada smo nakon 18 godina provedenih u Slavoniji našim povratkom u Zagreb krenuli naš novi proizvodni koncept prve difuzne vinarije u hrvatskoj pod tvrtkom „ZDJELAREVIĆ VINO SELEKCIJA“  koji je do danas etabliran promišljali smo aktivno i o našem slijedećem poslovnom koraku.

Promatrajući hrvatsku vinsku scenu kroz fokus promocija, sajmova, festivala, distribucije i općenito prodaje vina u specijaliziranim prostorima došli smo do jasnog zaključka da i dalje postoje nedostatci odnosno da postoji velika potreba unapređenja tržišne komunikacije hrvatskih vina.

Hrvatsko tržište vina

Postojeće mjesta kupnje hrvatskih vina u velikim trgovačkim centrima ili postojećim specijaliziranim vinotekama podijeljeni su specifičnim poslovnim interesima. Disperzirane su u svojoj ponudi na veliku širinu asortimana koji zbog objektivnog i legitimnog poslovnog interesa njihovih vlasnika gube fokus sa hrvatskog. Svojom ponudom oni tržištu nude i dosta uvoznih vina što je također dobrodošlo zbog još uvijek potrebitog općeg razvoja kulture vina i tržišne konkurencije.

Nasuprot tome i dalje je ostala potreba gotovo svakome hrvatskom vinaru kako da za svoja posebno, ona najbolja vina malih serija osim kroz prodaju u vlastitom podrumu nađe pravi tržišni put do profinjenih vinskih kupaca. Interes takovih kupaca je dobiti što kvalitetniju informaciju o proizvodu posebne vrijednosti, a takovih specijaliziranih „ Butique „ prodavaonica vina u hrvatskoj i dalje nedostaje.

Vinoretum

Naš koncept prodajnog mjesta za vino pod imenom „ VINORETUM“  već svoji imenom govori o svom karakteru. U tom pristupu naš fokus biti će odabir i ponuda samo i isključivo selekcije ponajboljih vina malih i vrhunskih serija svih hrvatskih autohtonih i tradicijskih sorti. Bez interesne pristranosti u procesu odabira vina sa velikim trudom pratiti ćemo sve što se na hrvatskoj vinskoj sceni događa i u suradnji sa vinarima pokušati izgraditi bolju i drugačiju tržišnu komunikaciju istih.

U tom procesu plan nama je kontinuirano, na tjednoj bazi raditi tematske promocije i radionice predmetnih selektiranih vina koja ćemo kontinuirano dopunjavati u našoj ponudi i komunicirati putem društvenih medija.

Osim toga u nastavku projekta raditi ćemo i veće tematske edukativne radionice u suradnji sa vinarima i vinskim stručnjacima namijenjene i široj publici. Konačni cilj kroz proces odabira i selekcija najboljih vina malih unikatnih serija biti će i buduća jednogodišnja  velika aukcije najboljih hrvatskih vina za ozbiljne ugostitelje, vinske hedoniste i kolekcionare. Prvu već sada najavljujemo za jesen 2020 godine.

Postoji u konceptu razvoja VINORETUMA još značajnih elemenata ovoga višedimenzionalnog projekta no taj dio ostavimo za naša buduća iznenađenja.

Za više informacije provjerite naš Facebook i Instagram profile.

Vinoretum se nalazi na adresi: Miramarska 24, 10 000 Zagreb