Find us on social networks

TEČAJ: 1 EUR = 7,53450 HRK

Image Alt

Shop

Najmanja narudžba 6 boca. Plaćanje po predračunu. Dostava za područje Republike Hrvatske slijedi u roku od 2-4 radna dana nakon uplate.

  /    /  Bijela Vina, Horeca Vina, Slavonija i Podunavlje, ZWS  /  ZWS Muškat Brutal Reserve 2009

ZWS Muškat Brutal Reserve 2009

131.46 kn (17.45 €)

Punog je tijela te slojevitog strukturnog mirisa i okusa.

Opis

VIDEO RECENZIJA

Velika zlatna medalja za Vino Ljubljana 2018

VINOGRADI:
Vinogradi stari petnaest godina na bijelom glinovitom tlu. Plantažni uzgoj.

OPIS BERBE I TEHNOLOGIJE PRERADE:
Uz kvalitativno probiranje grožđe je brano u dva djela do 50% u ranijoj herbalnoj fazi i 50% u zrelijoj fazi. Uz hladnu maceraciju do 10 sati, fermentiralo je u kontroliranim temperaturnim uvjetima u inox tankovima. Dio vina ranije berbe odležalo je do dvije godine u inox bačvama, a drugi dio vina kasnije berbe nakon fermentacije dozrijevano je uz malolaktičku fermentaciju na finom talogu u bačvama od slavonskog hrasta zapremnine 225 litara do 18 mjeseci. Nakon sljubljivanja od šest mjeseci punjeno je u boce.

OPIS ENOLOGA:
Ovo je po svemu jedinstveno autorsko vino. Punog je tijela te slojevitog strukturnog mirisa i okusa. S malo strpljenja u čaši otvara brojne mirisno okusne senzacije. Vino je to za uživanje na duge staze s dobrim potencijalom razvoja u boci.
2018. godine na 60. Ljubljanskom sajmu vino je dobilo nagradu / VELIKA ZLATNA MEDALJA / i ocijenjeno kao najbolje Hrvatsko vino.

GASTRO PREPORUKA:
U gastronomiji ovo je vino ozbiljnih namjera koje traži pratnju karakternih jela poput gratiniranih Jakobovih kapica, oborite bijele ribe i škampi na žaru, brojnih kreacija jela od tjestenine s kremoznim umacima. Zatim sva svjetla mesa uključujući pernatu divljač, odležane zrele sireve pa sve do gutljaja čistog vina uz pratnju orašastih plodova i sira.

Provjerite ostale proizvode u kategoriji ZWS

Dodatne informacije

Kvaliteta

Vrhinsko vino

Podrijetlo

Slavonija / Brodski Stupnik

Sorta

Muškat

Kategorija

Zrela bijela vina puna tijela i bogatog okusa

Alkohol

13,5 % vol

Možda će vam se također svidjeti…