Find us on social networks

TEČAJ: 1 EUR = 7,53450 HRK

Image Alt

Zdjelarević

  /  Novosti   /  Mediji o nama   /  Vinoretum i Purger’s
Purger's članak 2
Purgers Članak 1
Posjetili smo lijepu i malu vinoteku Vinoretum gospodina Zdjelarevića.

Legendarni vinar je jedan od prvaka privatnog vinskog poduzetništva u Hrvatskoj Zanimljiva vinoteka nije samo trgovina nego i njegov ured, mjesto gdje se može sastati s prijateljima i kupcima. meni se činilo da svaki kupac postane i prijatelj. Možda je jedini vinar koji osim svog vina prodaje i tuđa.

U razgovoru s gospodinom Zdjelarevićem  možete lako odabrati vino. Rado će vam dati savjet kakvo vino treba odabrati za pojedine prigode, kakvo vino ide uz pojedina jela. Kupovina u vinoteci je ipak jedan lijepi doživljaj. Iskustvo kupovanja vina u vinotekama  ja ipak bitno kvalitetnije od onog u običnim dućanima. Pogotovo kada s “druge strane pulta” imate takvog stručnjaka koga je gušt slušati.  Suprotno predrasudama treba znati da vina u vinotekama nisu skuplja, dapače vjerojatno su iste cijene kao i velikim trgovinama ako ne jeftinija za ista vina.  U Vinoretumu nema nekih najjeftinijih etiketa pa imate dojam da su vina skuplja međutim ako je tako onda su definitivno i bolja.

I sam volim doći u vinoteku kod gospodina Zdjelarevića i kupiti vino jer mogu s njim lijepo popričati o tome što se događa na vinskoj sceni, kakva je bila zadnja berba, što će se piti ove godine i slične vinske priče. Mnogi vinari u Hrvatskoj su vrlo dobri proizvođači. Naučili su raditi kvalitetna vina i eksperimentirati s novitetima.

Purger's članak 2
Upravo jedno takvo smo i kušali.

Zanimljivog imena je Purger,s. Graševina koja se sastoji od tri odabrane graševine s različitih lokacija u Hrvatskoj. Gospodin Zdjelarević je i inače poznat kao jedan od pionira koji je graševinu upakirao u privlačne butelje i promijenio kulturu ispijanja kvalitetnih vina u Zagrebu osamdesetih godina prošlog stoljeća.

Purger's članak 3

Novi Purger’s će zasigurno doživjeti uspjeh, barem u Zagrebu, jer je to pitko vino bogate aromatike. Punjeno je u litrenoj boci s navojnim čepom i prihvatljive cijene. Toliko je dobro da ne traži mineralnu vodu. Vinoteka Vinoretum se nalazi pored hotela Internacional u Zagrebu na dobroj lokacijiuz samu garažu omogućuje dolazak do samog ulaza, što olakšava situaciju kod kupovine većih količina vina Vinoteka nije velika međutim ima vrlo lijepi izbor hrvatskih, nešto stranih vina, kao i žestica, maslinovih ulja i ponekih delikatesa.

Ono što je najvažnije je gospodin Zdjelarević koji može objasniti što i kako treba kupiti jer izbor nije lak u toliko širokoj ponudi.

Foto i video: Julio Frangen

Članak je preuzet sa Travel Adviser stranice.