Find us on social networks

TEČAJ: 1 EUR = 7,53450 HRK

Image Alt

Zdjelarević

  /  Novosti   /  Mediji o nama   /  poslovni.hr: Zdjelarević pokrenuo regionalnu burzu vina
Zdjelarević pokrenuo regionalnu burzu vina

Požeški vinar Davor Zdjelarević povodom 32. godišnjice brenda predstavio je svoj projekt Regionalne burze vina, s kojim testno kreće ove jeseni. Riječ je o sustavu internetske burze kakav već postoji na zapadnim tržištima, a kojim se proizvođačima omogućava da se lakše riješe viškova vina.

Zdjelarević će u suradnji s vinarima iz okolnih zemalja prikupiti i obraditi podatke o proizvodnim i tržišnim zalihama vina u rinfuzi, a takva evidencija zasad ne postoji. Ta će vina potom biti ponuđena u interaktivnoj međunarodnoj trgovinskoj razmjeni, gdje će potencijalni kupci na dnevnoj bazi biti informirani o ponuđenim vinima. “Na našem projektu okupljamo i vinare iz BiH, Srbije, Slovenije i sve ostale zainteresirane. Cilj nam je sumirati podatke, evidentirati sve neprodane zalihe vina u rinfuzi na tržištu i potom ih ponuditi zainteresiranima, da uskladimo viškove i manjkove”, kaže poznati vinar.

Izvor: poslovni.hr

Kako je nedavno rečeno na svjetskom kongresu trgovaca vina, kojem je prisustvovao i Zdjelarević, 90 posto vina u svijetu prodaje se u rinfuzi, iako je u Hrvatskoj taj postotak vjerojatno nešto manji. Kupci takvog vina vrlo su često trgovački centri, koji ga potom prodaju pod svojom robnom markom, ali ne samo oni jer se rinfuzno vino u puno ugostiteljskih lokala toči kao ‘vino kuće’. Na toj burzi neće biti brendirane robe.

Kupcima rinfuznog vina bit će dostupna baza s nizom podataka o svakom ponuđenom vinu, ali neće biti objavljeno koji ga je vinar napravio jer vinari ne žele sami sebi uništavati brend i spuštati cijenu svog proizvoda. Inače, Zdjelarević je povodom svog jubileja predstavio i vina iz svoje regionalne difuzne vinarije pod nazivom Zdjelarević Wine Selection limited edition. Riječ je o originalnom projektu kreiranja novih i modernih visokokvalitetnih vina proizvedenih u suradnji s vinarima iz niza renomiranih vinarija u regiji.

Izvor: poslovni.hr