ZWS ~ SAUVIGNON 2014

Ovo vino tipičnih je dobro razvijenih sekundarnih aromatskih karakteristika sorte. Zbog potrebe harmonizacije viših jabučnih i vinskih kiselina vino je uz hladnu stabilizaciju u inox bačvama odležalo do 15 mjeseci. Takvim načinom zrenja vino je od primarnih travnatih i pirazinskih aromatskih kompleksa transformiralo u zrelije vinske i voćne arome koje asociraju zrelu dunju, smokvu i suhu travu.

68,75 Kn

Kvaliteta

Vrhunsko Vino

Podrijetlo

Hrvatsko Podunavlje/ Dalj

Sorta

Sauvignon

Kategorija

Mirno / Lagano, suho, osvježavajuće, voćno – herbalnog karaktera

Alkohol

13,0 % vol

VINOGRADI:
Vinogradi stari deset godina na pjeskovitoj zemlji. Plantažni uzgoj.

OPIS BERBE I TEHNOLOGIJE PRERADE:
Uz kvalitativno probiranje grožđe je brano u optimalnim uvjetima zrelosti. Prerađeno je u uvjetima inertne atmosfere. Fermentacija na 15 do 18 °C u inox bačvama s ciljem očuvanja primarnih voćnih aroma. Nakon prvog otakanja dozrijevano  je na finom talogu u inox bačvama.

OPIS ENOLOGA:
Ovo vino tipičnih je dobro razvijenih sekundarnih aromatskih karakteristika sorte.  Zbog potrebe harmonizacije viših jabučnih i vinskih kiselina vino je uz hladnu stabilizaciju u inox bačvama odležalo do 15 mjeseci. Takvim načinom zrenja vino je od primarnih travnatih i pirazinskih aromatskih kompleksa transformiralo u zrelije vinske i voćne arome koje asociraju zrelu dunju, smokvu i suhu travu.

PREPORUKA ZA HRANU:
U gastronomiji, zbog svoje suhoće i značajne mineralnosti preporučuje se konzumirati uz sirove morske plodove školjke, škampe, iskljućivo riblja i mesna carpaccia i miješane hladno tople salate te mlade šparoge.