Akcija!

ZWS ~ CHARDONNAY RESERVA 2013

Ovo je vino burgundskog stila. Za razliku od mladog chardonnayja voćno – herbalnog karaktera,  ovo je zrelo vino punog tijela koje plijeni širinom i bogatstvom mirisa i okusa. Vino je velikog potencijala daljnjeg razvoja u boci.

93,75 Kn 75,00 Kn

Kvaliteta

Vrhunsko Vino

Podrijetlo

Hrvatsko Podunavlje / Dalj

Sorta

Chardonnay

Kategorija

Zrela bijela vina puna tijela i bogatog okusa

Alkohol

Zrela bijela vina puna tijela i bogatog okusa

VINOGRADI:
Vinogradi stari deset godina na glineno pjeskovitoj podlozi. Plantažni uzgoj.

OPIS BERBE I TEHNOLOGIJE PRERADE:
Uz kvalitativno probiranje grožđe je brano u zrelijoj fazi. Uz hladnu maceraciju do 10 sati prerađeno je u kontroliranim temperaturnim uvjetima u inox tankovima do 2 mjeseca.  Dozrijevalo je uz malolaktiku na finom talogu u bačvama od slavonskog hrasta zapremnine 225 litara do 18 mjeseci prije sljubljivanja i punjenja.

OPIS ENOLOGA:
Ovo je vino burgundskog stila. Za razliku od mladog Chardonnayja voćno – herbalnog karaktera,  ovo je zrelo vino punog tijela koje plijeni širinom i bogatstvom mirisa i okusa. Vino je velikog potencijala daljnjeg razvoja u boci.

GASTRO PREPORUKA:
U gastronomiji ovo je vino ozbiljnih namjera koje traži pratnju karakternih jela od gratiniranih Jakobovih kapica, oborite bijele ribe i škampi na žaru, brojnih kreacija jela od tjestenina s kremoznim umacima, svih svjetlih mesa uključujući i pernatu divljač, odležane zrele sireve, sve do gutljaja čistog vina uz pratnju prženih orašastih plodova.