Find us on social networks

TEČAJ: 1 EUR = 7,53450 HRK

Image Alt

O nama

  /  O nama
Osnovna pokretačka energija

Obitelj

Od 1985. Obitelj Zdjelarević među prvim je privatnim vinarijama koja je pokrenula revitalizaciju poduzetništvo u hrvatskom vinogradarstvu i vinarstvu. Naslijedivši 1987. godine obiteljsko imanje u Brodskom Stupniku Davor i Višnja Zdjelarević krenuli su svoj impresivan životni put potaknuvši mnoge na putu stvaranja identiteta nove hrvatske vinske scene.

S novim, svježim poslovnim idejama nakon 30. godina iskustva zajedno idemo i dalje. U našoj obitelji nekad smo dobri, nekad grubi, nekad malo ludi ali uvijek ambiciozni i kreativni Temelj našeg uspjeha sinergija je naših različitosti i pripadnosti zajedničkim ciljevima!

Naša tvrtka nepobjedivi je stroj stvaralačke ambicije

Zdjelarević Vino Selekcija

„ZDJELAREVIĆ VINO SELEKCIJA“ nova je tvrtka, pravni sljednik branda Zdjelarević u vlasništvu njenog stvaraoca Davora Zdjelarevića.

Potaknuta dinamičnim razvojem tržišta vina nakon odluke o prodaji nekretninskog djela biznisa u Brodskom Stupniku, obitelj Zdjelarević osnivanjem nove tvrtke pokrenula je jedinstveni novi projekt  prve difuzne vinarije u Hrvatskoj.  Nastavivši proizvodnju svojih dobro znanih vina današnju struktura proizvoda diferenciramo u nekoliko različitih serija i stilova vina pod imenima:  Klink@, Special Edition, ZWS,  Nagual  i Grof.

Sva naša vina danas nastaju idejnom razradom i pod strogo definiranim enološkim smjernicama i standardima Davora Zdjelarevića, a tehnički se proizvode u suradnji i u podrumima kolega vinarima na mnogim proizvodnim lokacijama širom hrvatske i regije.

Prodaji pristupamo vrlo selektivno ne nudeći naša vina u velikim trgovačkim sustavima, nego  u iznimno u probranim vinotekama, te u Horeca kanalu prodaje putem naših regionalnih distributera. Posebno danas dajemo naglasak na aktivnu korespondenciju putem društvenih mreža i direktnu prodaju putem našeg Web shopa.

Povijest

Podizanje novih nasada u Brodskom Stupniku

1991

Naslijedivši obiteljsko imanje u Brodskom Stupniku, Davor Zdjelarević zajedno sa suprugom Višnjom kreće u revitalizaciju obiteljskog nasljeđa sadnjom prvih 10 hektara vinograda i gradnjom svoje nove vinarije.

Otvorenje nove vinarije i hotela

2003

Nakon dvogodišnjeg napora, otvorena je nova vinarija s ugostiteljskim sadržajem, prvi hrvatski vinski hotel.

Vinoretum Wine Office

2019

Od mjeseca Studenog 2019. g. u BCI & HOTEL INTERNATIONAL na adresi Miramarska cesta 24 u Zagrebu, otvorili smo naš novi „WINE OFFICE“ i vinoteku „VINORETUM“. Osim što je to show room i maloprodajno mjesto svih naših vina, ujedno to je i mala butique vinoteka u kojoj ćete naći brojna probrana vrhunska vina naših kolega vinara iz svih vinskih regija. Dobrodošli!

Prva privatna vinarija u Hrvatskoj

1985

Obiteljska vinarija Zdjelarević, nakon postkomunističkog razdoblja bivše Jugoslavije od 1985 g. prva je privatna vinarija koja je pokrenula proces revitalizacije privatnog poduzetništva u Hrvatskoj.

Iz Zagreba u Brodski Stupnik

1997

Postavivši nove ciljeve daljnjega razvoja, mlada obitelj Zdjelarević s kćerkama Injom i Klarom seli iz Zagreba u Brodski Stupnik!

Partnerstvo za daljnje ulaganje

2007

Intenzivni razvoj proizvodnje i zahtjevi za novim investicijama usmjerili su nas na odluku daljnjeg razvoja uz partnersko ulaganje kojemu je cilj daljnje financiranje i ostvarenje novih plasmana izvoza.

Edukativno studijsko putovanje u Ameriku

1987

Tijekom studija agronomije u Zagrebu, Davor Zdjelarević usavršio je temelje vizije svoga poslovnog razvoja jednogodišnjim boravkom u Americi (Napa i Sonoma) u tada najprosperitetnijim vinskim regijama Kalifornije.

Početak izgradnje nove vinarije i hotela

2000

Uvidjevši potencijal daljnjeg razvoja, obitelj Zdjelarević pokreće dovršetak gradnje novog podruma, a zatim hotela i restorana s ciljem razvoja vinskoga turizma na destinaciji.

Ostvarenje nove vizije - Zdjelarević vino selekcija

2014

Potaknut novim razvojnim idejama nakon trideset godina iskustva i pedeset godina života, Davor Zdjelarević s ciljem proširenja svojih poslovnih aktivnosti otvara projekt prve difuzne vinarije u Hrvatskoj.

Proslava 30. godine obiteljskog branda

Vina Zdjelarević

U velebnom hotelu “The Regent Esplanade” Zagreb 31.03. 2016. svečano je obilježena 30. obljetnica Branda “Vina Zdjelarević” zajedno uz proslavu 52. rođendana njegovog stvaraoca Davora Zdjelarevića.

Brojni ugledni kolege vinari i uzvanici iz svijeta vina te poslovnog svijeta i svijeta umjetnosti svojom prisutnošću uveličali su ovaj jedinstveni događaju za pamćenje. Domaćini obitelj Zdjelarević tom su prigodom evocirali svoju bogatu poslovnu biografiju i predstavili svoje nove poslovne ciljeve te vina svoje nove difuzne vinarije u projektu „ ZDJELAREVIĆ VINO SELEKCIJA „

Prenosimo dio dobre atmosfere s proslave za uspomenu na taj veličanstveni trenutak. Sa zahvalom svima koji su nas podržali u tome.

U ime moje obitelji.
D.Zdjelarević

Partnerske vinarije

HRVATSKA

SLAVONIJA & BARANJA
VINARIJA – OPG Antunović ~ Dalj
VINARIJA – OPG Dušica Siber ~ Erdut
VINARIJA – KRONOS d. o. o. Kalezić ~ Batina

BREGOVITA HRVATSKA
VINARIJA – OPG Kašner ~ Kutina
VINARIJA – Miklaužić ~ Popovača

ISTRA & KVARNER
VINARIJA – OPG Alfredo Cossetto ~ Kaštelir
VINARIJA- Palinkaš ~ Novi Vinodolski

DALMACIJA
VINARIJA – Vinarum d. o. o. ~ Šibenik
VINARIJA – ROTA ~ Pelješac
VINARIJA – Čara ~ Korčula

SLOVENIJA
VINSKA KLET & Šampanjerija ~ Posestvo MASTNAK ~ Krakovo

MAKEDONIJA
VINARIJA Chateau Kamnik d. o. o.~ Skopje
VINARIJA Chateau Sopot d. o. o. ~ Skopje

BOSNA I HERCEGOVINA
VINARIJA Zadro ~ Domanovići
VINARIJA Andrija d. o. o. ~ Čitluk

SRBIJA
VINARIJA Aleksandrović ~ Topola Oplenac

CRNA GORA

USKORO
~ AUSTRIJA
~ AMERIKA
~ ARGENTINA
~ AUSTRALIJA
~ ČILE
~ NOVI ZELAND

Distribucija

HRVATSKA

REGIJA ZAGREB
~ VINOTEKA ~ GALERIJA VINA Miva d. o. o. ~ Zagreb
~ VINOTEKA ~ VIVAT FINA VINA d. o. o. ~ Zagreb
~ VINOTEKA ~ HAVANA CIGAR SHOP Camelot d. o. o. ~ Zagreb
~ INTERSPAR ~ Hrvatska
~ AWT ~ Hrvatska

REGIJA Istra & Kvarner
~ BOSLER d. o. o. RIJEKA, Matulji
~ CICIBELA d. o. o.~ ISTRA, Rovinj
~ NOVALIS d. o. o. ~ PAG, Novalja
~ JADRANKA d.d. ~ LOŠINJ, Mali Lošinj

REGIJA Srednja & Južna Dalmacija
~ BAREL d.o.o. ~ Zadar
~ ZLATNI SAMAR d.o.o. ~ Šibenik
~ DESETI DAN d.o.o. ~ Split

REGIJA Dubrovnik
~ BAKUS d.o.o.

BOSNA & HERCEGOVINA
HORECA, MALOPRODAJA & RETAIL SALES
~ FRUTELA GROUP d. o. o. ~ Banja Luka

SRBIJA
HORECA, MALOPRODAJA & RETAIL SALES
~ NTC ~ Beograd

CRNA GORA
HORECA, MALOPRODAJA & RETAIL SALES
~ NTC ~ Podgorica

EU
HORECA, MALOPRODAJA & RETAIL SALES
~ ORBICO d.o.o.