• FOTOGALERIJA IZ RESTORANA “KAŠTEL”, BASTION Predstavljena slavonska kuhinja s vinima “Zdjelarević” na jedinstven i novi način

  Izvor: znet.hr

  U idiličnom okruženju zadarskih bedema na lokaciji koja odiše duhom drevnog Zadra i njegovog prebogatog kulturnog naslijeđa, u jedinstvenom i otmjenom hotelu „Bastion“ sitno je vezao slavonski gastronomski bećarac.„Kampo KAdvent“ kao dio adventske manifestacije ponudio je gastronomiju i najbolje od svoga programa, a dunja i kukuruz kao dekorativni elementi na stolu dobrodošlice s dimljenim i standardnim kravljim sirevima, krvavicama i čvarcima – bilisu samo uvod u„Passport: Zdjelarević / Destination: izabrana jela slavonske kuhinje“,odnosno gastronomskispektaklu hotelskom restoranu „Kaštel“i prezentaciju slavonske kuhinje.Chefovi restorana „Kaštel“ bili su Peruanac Bruno Cezar Lerzundi i Slavonac Marko Bošković, a izabrana vina „Zdjelarević Vino Selekcije“ predstavio je osobno vlasnik Davor Zdjelarević. U slijedovima, gostima su posluženi volovanes punjen tartarom od kulena sa slatko-kiselim papričicama poslužen s novim Rosé Cabernet Sauvignon, a nakon toga pulled pork (vučena svinjetina) na kremi od dimljene slavonske paprike, štrudla od kiselog kupusasa slaninom teumakomod matovilca – sve sljubljeno s prošlogodišnjim Chardonnayjem.

  „Ovo je naša nova priča i rezultat dugogodišnjeg rada u biznisu kojega sam učio i u kalifornijskoj Napi. Smanjili smo produkciju, ali proširili asortiman“, govorio je Zdjelarević predstavljajući vina u vrlo opuštenoj večeri. Uslijedilo je ono najbolje: glazirani jelen s rimskim njokom i Cabernet Sauvignonom iz 2013. godine, no kako bi sve bilo podvučeno slavonskim, rimski njok je umjestogriza imaobuće i čvarke.Idealan izbor uz čvarkuše – peciva od čvaraka koja su pratila svaki slijed.

  „Izbor namirnica bio je tradicionalan slavonski. To je nešto na čemu smo odrasli i moj otac i ja, ali kako imamo chefa iz Perua kojemu je dovoljno pokazati namirnicu i objasniti što mi u Hrvatskoj radimo s njom, on u cijelu priču unese nešto novo i posebno. Pravo je zadovoljstvo raditi s njim“, priča chef Bošković objašnjavajući kako je takav intimistički pristup uz jednostavnost i prepoznatljivost hotelskom restoranu donio brojnu publiku. Potvrda je stigla i na samoj večeri – svaki je slijed hrane i vina popraćen pljeskom i odobravanjem sa stolova ispunjenih do posljednjeg mjesta.

  „Svi smo imali sjajnu energiju, a kada je tako siguran sam da se gosti vraćaju“, dodaje Vinkovčanin Bošković koji posljednje tri godine radi u restoranu „Kaštel“ hotela „Bastion“.Uspjeh restorana, kao i cijelog otmjenog i luksuznog hotela s wellnessom, objašnjava vrlo jednostavno na primjeru iz – kuhinje.

  „Želja mi je da svaki osobni susret s gostima počne i završi s osmijehom. Dobra energija i pojedinačni pristup svakom gostu jednako su važni kao i vrhunska hrana“, kaže chef „Kaštela“ najavljujući nove gastronomske prezentacije u vrijeme „Adventa u Zadru“ i „Kampo KAdventa“.Restoran „Kaštel“ tako će već sljedećegpetka tematski ponuditidalmatinsku kuhinju s crnim vinima čuvenevinarske obiteljiSenjković s Brača. Slijedi 22. prosinca večer fuzije španjolske kuhinje i hrvatskih vina u kojoj će chef Bruno Cezar Lerzundidemonstrirati svoje španjolske korijene, a 29. prosinca na vrhuncu ove godine predstavit će se nikad viđeni specijaliteti peruanske kuhinje s odabranim pivama.

   Restoran „Kaštel“: Isto, ali drukčije. Jednostavno, ali ukusnije

  „Bit će brudet, ali malo drukčiji. Bit će i riba, ali opet malo drukčije“, tako nam chef restorana „Kaštel“ najavljuje novu tematsku večer sa dalmatinskim specijalitetima. To „malo drukčije“ Marko Bošković naziva i dekonstrukcijom, a ilustrira primjerom deserta posluženog na slavonskoj večeri u hotelu „Bastion“. Posluženi su klasični salenjaci sa šljivom, išleri s kremom na bazi oraha te pita od jabuka.

  „Poslužili smo ono što smo kao djeca najradije hvatali sa stola na kojemu su naše bake stavljale blagdanske slastice. Dekonstrukcijski smo izveli pitu od jabuka, odnosno sveli smo je na njezine osnovne elemente bez previše miješanja okusa. Time hrana postaje jednostavna i ukusnija“, tvrdi Bošković, a nakon kušanja deserta nije bilo onih koji se s ovim ne bi složili.

  Pogledaj fotogaleriju!

   

 • Zadarski.hr: Večer probranih jela slavonske kuhinje i vina Zdjelarević

  Izvor: zadarski.hr

  Tematska gastro večer priprema se večers u restoranu Kaštel hotela Bastion na Muraju. Riječ je zapravo o ‘wine and dine’ slow food zabavi na kojoj će chef Kaštela, peruansko-hrvatski kuhar Bruno Cesar Lerzundi Vagner sa svojim timom, pripremati probrana jela slavonske kuhinje i to u četiri sljeda s tim da će goste dočekati slavonski stol za ‘zalogaj s nogu’ sa klasicima kao što su čvarci i kulen.

  Toplo predjelo će biti Vučena svinjetina na kremi od dimljene slavonske paprike sa savijačom od zelja i čipsom od slanine dok je glavno jelo Glazirani jelen s rimskim njokom od buće i čvaraka na kremi od matovilca.

  Ostala jela neka budu iznenađenje. Sljedove će pratiti vrhunska vina poznatog slavonskog vinara Davora Zdjelarevića.

  Ovaj slavonski slow food event počinje u 20 sati.

 • Kult Plave Kamenice: Zdjelarevićev Brutal Muškat iz 2009. godine impresivno je brutalan

  Zagrebačka Dobra vina, jedini hrvatski lokal koji se može pohvaliti Wine Spectarorovim priznanjem Award of Excellence, nedavno je otpočeo s novom serijom tjednih vinskih večera. Krajem proljetne sezone u Dobrim su vinima tako predstavljani Ca del Bosco, Livio Felluga i Willy Brundlemayer, neki od najvažijih talijanskih i austrijskih vinara.

  Prva značajna ovogodišnja večera u podrumu Green Golda bila je, pak, posvećena Davoru Zdjelareviću, jednom od začetnika hrvatske privatne vinske industrije. Prije dvije godine gospodin Zdjelarević prodao je svoje imanje u Brodskom stupniku, te se počeo baviti “difuznom proizvodnjom vina”

  Pročitaj više Kult Plave Kamenice: Zdjelarevićev Brutal Muškat iz 2009. godine impresivno je brutalan

 • wish.hr: Fina vina za ugodne trenutke

  U vrući ljetnim danima ili za svakodnevnu finu kapljicu uz dobar obrok svakako se preporučuju svježa, pitka vina te su stoga iz razmišljanja o okusima i zahtjevima tržišta na svijetlo dana izašle serije Specijal edition i Klink@ čiju je začetničku ideju pokrenula obitelj Zdjelarević.

  Ljetna seznacija” odlična je ljetna akcija u kojoj možete izabrati 6 boca vina Klink@ u paketu 6/1 i to po vašem izboru za odličnu cijenu. Mogu se birati vina sorte CHARDONNAY, SAUVIGNON, MALVAZIJA & ROSE. Do svojih omiljenih vina možete doći odmah, jednostavnim klikom na Obrazac.

  Pročitaj više wish.hr: Fina vina za ugodne trenutke

 • wish.hr: Intervju Davor Zdjelarević

  Davor Zdjelarević, jedan je od prvih hrvatskih vinara koji je započeo ozbiljnu proizvodnju i brendiranje hrvatskih vina. Ono u čemu je zasigurno prvi je zapravo etiketiranje njegovih vina još davnih devedesetih. Tada je to bilo iznimno komplicirano i tim etiketiranjem stvorio je ono što bismo danas nazvali brand. Upravo je on postavio, može se reći, neke ljestvice u klasifikaciji kvalitete hrvatskih vina i opet prvi nedavno uspostavio brand difuzne vinarije Zdjelarević.

  Pročitaj više wish.hr: Intervju Davor Zdjelarević

 • slobodnadalmacija.hr: Zdjelarević predstavio difuznu vinariju

  Druga radionica, to jest ona koja je uslijedila nakon vinske školeedukatorskog dvojca u Podrumima, bila je – rekli bismo – nedovoljno prepoznata od već pomalo vinskim notama omamljene publike, koja je dakle radije uživala u degustacijama na štandovima, nego biranim vinima s novom etiketom Zdjelarević Wine Selection u posebnoj Dioklecijanovoj odaji. Riječ je o produktima prve difuzne vinarije u Hrvatskoj, to jest vinima ‘fizički’ proizvedenim u raznim renomiranim podrumima, ali po tehnološkoj recepturi Davora Zdjelarevića, jednoga od pionira domaćeg vinarstva, koji je svoju bazu u Brodskom Stupniku u Slavoniji (oformljenu davne 1985. godine) zamijenio suradnjom s brojnim drugim prijateljima-vinarima, koji su na njegovu proizvodu autorski supotpisani…

  Pročitaj više slobodnadalmacija.hr: Zdjelarević predstavio difuznu vinariju

 • poslovni.hr: Zdjelarević pokrenuo regionalnu burzu vina

  Požeški vinar Davor Zdjelarević povodom 32. godišnjice brenda predstavio je svoj projekt Regionalne burze vina, s kojim testno kreće ove jeseni. Riječ je o sustavu internetske burze kakav već postoji na zapadnim tržištima, a kojim se proizvođačima omogućava da se lakše riješe viškova vina.

  Zdjelarević će u suradnji s vinarima iz okolnih zemalja prikupiti i obraditi podatke o proizvodnim i tržišnim zalihama vina u rinfuzi, a takva evidencija zasad ne postoji. Ta će vina potom biti ponuđena u interaktivnoj međunarodnoj trgovinskoj razmjeni, gdje će potencijalni kupci na dnevnoj bazi biti informirani o ponuđenim vinima. “Na našem projektu okupljamo i vinare iz BiH, Srbije, Slovenije i sve ostale zainteresirane. Cilj nam je sumirati podatke, evidentirati sve neprodane zalihe vina u rinfuzi na tržištu i potom ih ponuditi zainteresiranima, da uskladimo viškove i manjkove”, kaže poznati vinar.

  Pročitaj više poslovni.hr: Zdjelarević pokrenuo regionalnu burzu vina